Keutamaan Jamaah Sholat Subuh di Masjid

  1. Wonten setunggaling cerito ingkang saged kito pendhet pelajaran: Wonten tiyang ingkang istiqomah jamaah dateng Masjid, suatu ketika naliko berangkat jamaah sholat subuh wonten perjalanan kepleset lan reged sodoyo, akhiripun tiyang meniko wangsul malih, salin lan berangkat malih, nanging kepleset malih lan reged, akhiripun wangsul malih, salin malih lan berangkat malih, nanging kepleset malih, nanging mboten ngantos reged sebab dipun tulungi tiyang jaler ingkang mboten dipun kenal lan dipun antar ngantos ngajenge Masjid, terus tiyang jaler ingkang nulungi niku wau dipun tangled, “sampean sinten, ko’ nulungi kulo?monggo jamaah sareng teng Masjid”. Terus tiyang niku njawab: “Kulo Syetan, kulo mboten sholat”. Terus tiyang ingkang dipun tulung kaget, “Syetan ko’ malah nulungi tiyang badhe jamaah?”. Trus dipun jawab: “Sa’temene kulo mboten nulungi sampean, kulo nulungi awak kulo piyambak. Ngeten, kulo mpun susah payah nggudo sampean keluarga sampean lan tiyang sa’kampung sampean, laa ko’ goro-goro keplesete sampean ingkang kaping pisan, sedoyo duso sampean disepuro Alloh, lan goro-goro keplesete sampean ingkang kaping pindo dusone keluarga sampean disepuro Alloh.menawi kulo jarne sampean kepleset sepindah malih mongko dusone tiyang sa’kampung sampean disepuro. Aku yo Rugi to.” Niki salah setunggal contoh bahwa memang ganjarane sholat subuh jamaah dateng masjid niku ageng sanget. (HABIB UBAIDILAH AL HABSYI,Surabaya)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s